Bemutatkozás

      A PowerQuattro Egyesült Teljesítményelektronikai Zrt. jogelődjét a PowerQuattro Kft.-t négy belföldi magáncég 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy az erősáramú elektronika területein működő, jelentős innovációs erővel bíró fejlesztő és termelő céget hozzon létre. A Kft. az 1992 -1998 közötti időszakban intenzíven növelte piaci részesedését, és 1998 év első felében a PowerQuattro Kft. és a XVI. ker. Építőipari Rt. egyesülésével megalakult a PowerQuattro Teljesítményelektronikai és Építőipari Részvénytársaság, amely 2006 májusától Zrt-ként működött. A Zrt. 2013. július 1-én a VHJ Kft.- vel történt egyesülésével létrejött a PowerQuattro Egyesült Teljesítményelektronikai Zrt. A cég Budapest XVI. kerületében, 17000 m2 területű saját tulajdonú ingatlanon működik. Tulajdonosai magyar állampolgárságú természetes személyek.

      A PowerQuattro Egyesült Teljesítményelektronikai Zrt. teljesítményelektronikai ágazatában foglalkoztatott alkalmazottak többsége a Villamosipari Kutató Intézetben tanulta és gyakorolta a szakmát, és magával hozta onnan a szakmai terület alapos ismeretét, valamint a piaci és üzleti kapcsolatok széles körét. A magasan kvalifikált mérnöki állomány és az azt kiegészítő tapasztalt konstruktőri gárda képessé tette, illetve teszi a céget a gyors és eredményes műszaki fejlesztésre, illetve gyártásra.

      A PowerQuattro Egyesült Teljesítményelektronikai Zrt. teljesítményelektronikai ágazata áramirányítók fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az áramellátási célú teljesítményelektronikai átalakítók jelentős területét a szünetmentes áramellátó rendszerek, berendezések, valamint különböző villamos hajtások alkotják. A szünetmentes áramellátó rendszerek, berendezések feladata, hogy különböző, a hálózati tápfeszültség zavaraival vagy kimaradásaival szemben érzékeny fogyasztókat megvédjék a káros hatásoktól. Tipikusan ilyenek a különböző számítógép rendszerek, a hír- és távközlő berendezések (pl. telefon-központok), a közlekedési biztosító és hírközlő rendszerek, különböző létfontosságú objektumok, légtérfigyelő rendszerek, folyamatirányító rendszerek, a kórházak műtői, intenzív - és őrző szobái, erőművek védelmi - és telemechanikai hálózatai, a repülőterek leszállító és világítási rendszerei, általában a különböző szükség- és vészvilágítási hálózatok, mindenféle felügyeleti, ellenőrző, távszabályozó, riasztó, vagy védelmi rendszerek, stb.

      A szünetmentes áramellátó rendszereket alkotó berendezések egy részét önállóan is lehet alkalmazni különféle áramellátási feladatok kielégítésére. Ezeknek a berendezéseknek a feladata, hogy fogyasztóik számára a fogyasztók konkrét igényeinek megfelelő feszültségű, áramú, fázisszámú, illetve frekvenciájú táplálást biztosítsanak. Ilyenek például a vontatási egyenirányítók, szabályozott villamos hajtások, technológiai áramforrások, elektroforetikus festőberendezések áramforrásai, hegesztő áramforrások, elektrokémiai áramforrások, stb.

      A teljesítményelektronika területe a VHJ Kft.–vel történt egyesülést követően a villamos hajtások, a sínjárművek (vasút, villamos, METRO) segédüzemi berendezéseihez kapcsolódó fejlesztési, gyártási és szervizelési tevékenységeivel, valamint, a szinkrongépek gerjesztőköri szabályozóinak, napelemes energiaforrások és az indukciós hevítők áramirányítóinak fejlesztésével és gyártásával bővült.

      Az elmúlt évek intenzív fejlesztési tevékenységének eredményeképpen a cég képes a teljesítményelektronika teljes területén felmerülő bármilyen igény - magas minőségi és megbízhatósági követelményeknek megfelelő - professzionális kielégítésére, sorozatgyártású berendezésekkel, sorozatgyártású áramirányító modulok felhasználásával felépített rendszerekkel, vagy egyedi tervezésű berendezésekkel.

      A Társaság a védelmi szektorban is aktív.